Sparren? »

Samenwerken

  • 12 December 2017
  • Door: Ingrid

Samenwerken vind ik één van de aangenaamste disciplines van mijn vak. Van een globaal idee samen een succesvolle bijeenkomst maken. Eerst de strategie bepalen en daarna vertalen naar een krachtig eventplan. Om dat plan vervolgens gezamenlijk uit te voeren. Het is die combinatie die voor mij het werk als event consultant zo geweldig maakt.

Geen event om het event, maar een evenement dat wezenlijk bijdraagt aan het realiseren van een (hoger) doel.  Hoe fijn is het als dat doel ook op de langere termijn nog effect heeft? Als je een prachtig event hebt georganiseerd waar je jouw relaties hebt ontmoet en dat er na afloop iets moois ontstaat.

Eerder dit jaar mocht ik meewerken aan de conferentie ‘Actief VerduurSamen’ van Circulus-Berkel. Het doel was om gemeentelijke en zakelijke relaties samen te brengen en elkaar te inspireren over duurzame oplossingen en inclusief ondernemen. Er werden eerlijke verhalen gedeeld en er waren levendige discussies. Het resulteerde in een rijke oogst voor Circulus-Berkel. Het grote succes zat ‘m vooral in de betrokkenheid van de zakelijke partners en de medewerkers bij de totstandkoming van deze bijeenkomst.  Zoveel daadkracht in eigen kring zorgde voor veel positieve energie.

Samen werken met je relaties om een doel te bereiken kan ook op de dag zelf. De internationale conferentie 'Better Together’ van Dedicon afgelopen zomer is daar een goed voorbeeld van. Het thema was ‘Working together towards accessible information for people with low vision’.  Met het inrichten van netwerktafels hebben we er onder andere voor gezorgd dat gasten echt met elkaar en met de sprekers in gesprek konden gaan. Mooie initiatieven zijn ontstaan dankzij de bijdragen van veel betrokken gasten en meer dan 25 toonaangevende sprekers.

Dit zijn evenementen waar ik graag mijn steentje aan bijdraag.

Meer weten over energieke events met meer impact? Download de gratis whitepaper

Meer blogs

Terug naar overzicht