Sparren? »

Enthousiasmeren

  • 03 January 2018
  • Door: Ingrid

Meer impact en betrokkenheid bij je activiteiten. Dat zou je graag bereiken. Idee├źn om het anders aan te pakken, die heb je al. Nu je leidinggevende of je klant net zo enthousiast zien te krijgen. Dat is soms een ingewikkelder verhaal. 

Je ziet oude processen vastlopen en je begrijpt steeds beter dat ze om een andere aanpak vragen. Je weet dat het bereiken van een ander resultaat betekent dat je iets anders moet durven doen. Albert Einstein begreep dit al toen hij zijn beroemde woorden sprak: "We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt".

Als het om het organiseren van een jaarlijks terugkerend evenement gaat waarbij de bezoekersaantallen bijvoorbeeld langzaam afnemen, durf dan eens een andere werkvorm te kiezen, voeg een nieuw element toe of besluit eens voor een andere invalshoek of spreker te gaan. Misschien zelfs wel een evenement zonder sprekers. Dan moet je durven kiezen voor iets wat je als organisatie nog nooit hebt gedaan. Best eng, maar het houdt de prik op de cola. 

Nu nog het vertrouwen winnen van je leidinggevende en de directie. Hoe bereik je dat zij net zo enthousiast worden en zin krijgen om verder te praten over jouw idee of het misschien zelfs daadwerkelijk te implementeren?

Het begint met een gedegen plan met voldoende kennis en feiten om je nieuwe insteek te onderbouwen. Je leidinggevende wil tenslotte goed voorbereid bij de directie verschijnen. Een eventuele samenwerkingspartner of interne klant wil overtuigd zijn dat jij weet waar je het over hebt. Toch blijkt dit vaak niet voldoende. 

Belangrijk om te weten is welke aspecten een rol spelen in het beslissingsproces. Of zoals de Amerikaanse schrijver Dale Carnegie zei: "When dealing with people, remember you are not dealing with creatures of logic, but creatures of emotion". 

De oplossing zit in de presentatie van jouw plannen. Gestructureerd en overtuigend. Een goede pitch dus. 

Meer weten over pitchen met meer impact? Tijdens een workshop neemt Anna Heijker je mee in het proces van een succesvolle pitch. www.micesupport.nl/workshop

Meer blogs

Terug naar overzicht